God Jul & Gott Nytt År!

Ja, så har halva lovet redan gått. Julafton kom och gick och var verkligen jättemysig. Hela familjen var hemma, till och med storebror från USA. Så härligt att ha alla samlade igen! Den 26e åkte vi på magsjuka, både jag och Henrik var helt döda i två dagar. Det finns nog ingen värre sjukdom än just magsjuka... Och framför allt när man dessutom är gravid. Det känns ju som att hela magen vänder sig ut och in (och det är väl precis det den gör?)

Nu är vi friska igen, tack o lov, och piggare än vi varit på länge. Brorsan åkte hem i går tyvärr, men har lovat att komma tillbaka i sommar när nya bebisen kommer :)

I dag har jag varit och handlat färg och ska måla om i arbetsrummet, och Henrik har varit och kört skräp till förbränningsstationen. Skönt när man orkar göra saker igen. Synd att det bara är en vecka kvar på lovet, det går alldeles för fort. Måste ta nån dag snart och rätta alla uppsatser från nationella provet (gjorde en testomgång med mina nior) och kanske titta lite på grovplanering inför våren också. Konstigt att tänka sig att vårterminen startar snart... Det som knappt varit nån vinter än i år. Men, den kommer väl, lagom till mars månad?!

Nu ska jag gå och vila en stund framför dumburken innan vår fina lilla kille vaknar. Om vi inte hörs innan Nyårsafton får jag önska alla ett gott slut på 2007. Kram på er!

Här kommer lite bilder från julafton:
image84
Delar av familjen. Det var så kul att vi var så många i år!

image87
Mamma och son, ute på trappan och tittar efter tomten som gått.

image88
En snorig liten tomtenisse med hatt från Madeira och nya brandbilen.

Vilken stress...

Ja, så var det dags för betygsättning idag. Och Lucas var så täppt och snorig när vi vaknade så det var bara att stanna hemma. Mamma ryckte in och kom hem tidigt från jobbet, så jag kunde åka till skolan och rätta det sista för att kunna sätta betygen. Stressad som sjutton åker jag dit, och inser snabbt att alla elever inte lämnat in det sista som de lovat göra. Fick börja med att springa runt och leta reda på dem... mitt i luciaövandet. Diskuterade några oklarheter med min mentor L och kände mig därefter säkrare och kunde knappa in de viktiga bokstäverna. Och ändå så åker jag sen hem igen med en känsla av att jag inte varit rättvis. Vad konstigt det är! Att sätta betyg borde vara lättare än det är! Jag tycker att betygsystemet har blivit bättre nu när det finns mål och kriterier, men ändå så är de ju så subjektiva (åtminstone vissa kriterier). Satt och jämförde min betygsättning med min företrädares från förra året och insåg att jag sänkt några och höjt några... Är det bara elevernas kunskaper och ambitioner som förändrats eller har det att göra med vilken lärare som sätter betygen?! Antagligen både och...

Liten blir stor

Vad fin han var, lille Alex :) Och så liten. Man glömmer så fort hur små bebisarna är från början... Tänk att det var nästan ett och ett halvt år sen Lucas var sådär liten. Och nu är han en stor kille, som idag har bytt till "riktig" säng. Få se hur det blir vid läggningsdax ikväll, och i natt. Han brukar ju vara duktig och somna nästan direkt när man lägger honom, men jag kan tänka mig att det blir lite svårare ikväll eftersom han kan kliva ur sängen själv nu.

Här kommer en liten bild på vår stora kille.
image83

En ny stjärna är född

Först och främst måste jag ju passa på att skriva ett stort grattis till mamma Therése och pappa Johan och önska lilla Alex varmt välkommen till världen! Tänk, att han äntligen är här nu... Så länge som vi väntat :)

Helg igen, och bara fyra dagar kvar tills betygen ska vara satta. Mycket har det varit den senaste veckan, och eleverna har varit allt annat än lugna och harmoniska. Ska bli skönt när onsdagen är här och allt är över, för denna gång. Vad fort den här terminen har gått...

Den här helgen, liksom alla andra, rinner iväg alldeles för fort. Fredagkvällen spenderade jag hemma ensam med Lucas för Henrik var på julfest med jobbet. Satt och rättade uppsatser större delen av kvällen när lillkillen somnat. 

Idag har vi hunnit med ett årsmöte på dagis, städning och lite annat smått och gott. Det känns så härligt att ha fått tillbaka min energi. Allt man gör blir ju så mycket lättare då... Den här veckan och nästa har vi städveckor på dagis. Vi städar tre dagar i veckan och alla som känner mig vet väl att städning inte tillhör mina favoritsysslor, men vi har ju valt ett föräldrakooperativ och då får man ju stå sitt kast. Så är det bara, inte mycket att göra åt.

Imorgon ska jag ta en sväng till Enköping och träffa det nyaste tillskottet i gänget: lilla Alex. Ska bli så roligt att få se honom :) Sen blir det hem för att rätta uppsatser igen. Nästa termin ska jag bli lite smartare när jag planerar upp arbetsområden för mina olika klasser. Att lägga uppsatser för båda niorna och åttorna precis innan betygssättning var ingen bra idé...

Ha det bra allihopa och ta det lungt där ute i julstressen!

Lusten är större än tröttheten

Det var länge sen jag kände för att skriva, men de senaste dagarna har lusten smygit sig på. Jag har saknat att skriva, men tröttheten har varit starkare än lusten... Vet inte om det här blir ett temporärt inhopp i bloggandets värld eller om jag faktiskt är tillbaka nu. Men det kanske kvittar eftersom jag inte tror att så många läser det jag skriver :)

Det har hänt en hel del sen sist jag skrev... Få se om jag kan få till en någorlunda uppdatering. 

Först och främst, den viktigaste förändringen i mitt liv: Jag är gravid igen! Det känns fantastiskt, härligt och underbart - de korta stunder då jag faktiskt förstår att det är ett nytt litet liv som växer där inne i min mage. Om det var svårt att förstå förra gången, då jag väntade Lucas, är det om möjligt ännu svårare att greppa det den här gången. Kanske är det för att jag har så mycket mer runt omkring mig nu, barn och jobb och allt, att jag inte har tid att gå runt och fundera på den lilla krabaten som guppar omkring och växer inom mig. På ett sätt är det konstigt, eftersom graviditeten hittills varit väldigt mycket mer påtaglig, i form av ett konstant illamående i ungefär en månads tid. Med Lucas mådde jag kanonbra hela graviditeten rakt igenom, så jag hade liksom kallt räknat med att det skulle bli likadant denna gång. Men icke! Jag har precis gått in i vecka 14 nu och illamåendet har avtagit, förutom vissa kvällar då det kan återkomma, och jag känner mig verkligen tacksam. Har ju hört om hur andra har haft det och det kan jag säga nu att det är precis så jobbigt som det låter!  Jag har varit på första besöket hos barnmorskan och det kändes bra, och nästa träff blir nån gång kring vecka 19-20 då det är dags för ultraljud. Det ser jag verkligen fram emot! Kanske allting blir lite mer verkligt då?!

Nästa stora "förändring" är att jag fått förlängt kontrakt på skolan där jag jobbar, och jag lyckades också förhandla till mig en avsevärt högre lön än tidigare. Känns bra! Jag trivs bra på skolan, och det känns skönt att få vara kvar med eleverna och kollegorna en termin till. Kommer att gå ner i tjänst till 80% och är ledig varje torsdag nästa termin. Sen blir det ju till att få vara "helledig" igen till sommaren. Härligt :)

Här hemma med familjen är allt bra. Henrik jobbar och trivs bra på sitt arbete och har fått lite andra arbetsuppgifter, så han tycker att allt känns mycket roligare nu. Lucas går på dagis och stormtrivs med alla kompisarna och fröknarna. Det känns så fantastiskt skönt att vi valde rätt dagis. Det är ju så viktigt! Kommande två veckor har vi städveckor, få se om det fortfarande känns lika fantastiskt efter det... Skämt åsido, att Lucas mår bra och blir sedd är värt vad som helst.
 
Ja, vad mer? Jo, pappa fyllde 60 år i går, så då firade vi honom hela familjen såklart. Det blev middag och sedan gick vi och såg "Rivierans guldgossar" på Cirkus. Alla skådespelare var jättebra, men Robert Gustavson stal ju showen såklart. Han är helt outstanding! 

I kväll är Henrik borta på herrmiddag och jag har suttit och slagit in lite julklappar. Nu ska jag gå och lägga mig i soffan framför TV:n en stund innan det är dags för sängen. 

See ya! 


RSS 2.0