Dagispersonal

Hur kommer det sig att förskolepersonalen alltid står två eller tre stycken i en klunga och pratar med varandra medan barnen springer runt i snön och leker för sig själva? Jag har inte gjort någon vetenskaplig undersökning på detta, utan det är bara något jag observerat när jag varit ute och gått med Lucas i vagnen på dagarna. Det kan ju vara så att jag råkar gå förbi precis när personalen stannar upp och växlar några ord med varandra, att de precis innan jag gick förbi lekte massor med barnen. Det kan ju vara så att det jag ser inte är representativt för uteverksamheten, det är möjligt. Men ändå känns det som att det borde vara rätt vanligt, eftersom det är det jag ser varje gång jag är ute och går. Ofta är det unga tjejer (eller unga killar, men det är mer ovanligt) som springer runt och busar med barnen, som åker pulka med dem eller puttar på dem i gungan, medan de äldre tanterna (har inte sett några äldre män som jobbar som förskolelärare) står i klunga och pratar. Känns lite tråkigt tycker jag...


Tandvärk och sömnbrist

Tand nummer 2 har ploppat upp, precis bredvid tand nummer 1. Det förklarar väl varför Lucas väckte oss varannan timme inatt och var ledsen... Sakta men säkert lär vi oss vad det innebär att vara föräldrar ;) Så idag är jag trött. Tröttheten i sig är inga problem, men jag får huvudvärk direkt när jag inte sovit ordentligt. Och den brukar hålla i sig trots värktabletter. Konstigt att inte Lucas känner av att han sovit dåligt :)

Idag kommer Anna hit och leker med oss. Få se om hon vill följa med till pulkabacken kanske... Ha en skön tisdag allihopa!


Första pulkaåket!

Ja, som rubriken antyder så har vi varit och åkt pulka med Lucas i en backe här i närheten. Vet inte vem som tyckte det var roligast: Lucas eller hans föräldrar. Han drog på smilbanden ibland, så helt värdelöst kan det inte ha varit... och det var åtminstone inte läskigt :) Så det här provar vi snart igen, hehe.

Lucas åker pulka

Hormoner

Det är konstigt vad hormoner kan ställa till med... Sen Lucas kom har jag märkt att mitt hår har fått mer självfall än det tidigare haft. Ja, på bakhuvudet har det till och med blivit lite lockigt. Idag var jag hos frissan och klippte mig och tonade håret, och nu är hela håret lockigt! Man skulle kunna tro att jag gjort en permanent... Skumt alltså! Men jättefint :) Jag som alltid velat ha självlockigt hår... Tack Lucas ;)

En flicka till :)

Fick precis ett mejl från en kompis som bor på Nya Zeeland, som berättade att hon och hennes man fått sitt andra barn den 10 februari. En liten Emily :) Härligt härligt... Grattis mamma Ann, pappa Simon och storasyster Elsa!

Lillasyster kräver uppdatering ;)

Precis när jag skulle till och skriva också... så det passade ju bra.

Lucas är frisk nu, jätteskönt! Igår hade han en play-date (och jag med!). Anna, en klasskompis från gymnasiet kom och hälsade på med sin son Hannes som är en dryg månad yngre än Lucas. Vi tog en promenad, gick och åt lunch i centrum och sen hem till oss och lekte. Jättekul! Hoppas det blir många fler gånger.

I förrgår var jag i Enköping och träffade lilla Agnes och hennes familj. En sån söt LITEN bebis! Det är inte klokt vad små dom är... Jag kan inte komma ihåg att Lucas nånsin varit så liten, men det har han ju :) Alla mådde bra och var så stolta över sin lilla tjej. Framför allt storasystrarna Felicia och Alva! Tänk va konstigt, nyss var dom fyra och nu är dom fem... Livet är för härligt alltså!

Imorrn ska jag tillbaks till Enköping, till frisören. Ska åka helt själv och få två-tre timmars egen tid! LYX!! Ska klippa mig och tona håret. Skönt att få bli ompysslad och förhoppningsvis få bli lite snygg också ;) 

Nu ska jag passa på och ta en dusch medan Lucas sover, sen ska jag ringa och väcka Stina :) Få se vad vi hittar på idag. Skönt att det är fredag!!

Krya på er mamma och Nina!


Välkommen Agnes till världen!

Min vän Emma ringde precis från BB och berättade att hon och hennes Magnus fått sin tredje dotter (!) i morse! Wow vad häftigt det är alltså... Allt hade gått fort men bra och lilla Agnes var hur fin som helst. Såklart! Ska åka till Enköping nu och träffa syster yster och gå och köpa en bebispresent :) Åhh vad jag längtar efter att få träffa henne, vårt nya lilla underverk...

Aj aj aj!

Stackars liten, den där jäkla tanden ställer till det för honom. Han vaknade igår kväll och var jätteledsen. Han bara skrek och skrek och det var ingenting vi kunde göra... han nekade till och med bröstet, för första gången i sitt liv, och då blev man ju riktigt orolig. Ringde mamma och frågade vad vi skulle göra?! och hon sa att det antagligen var tanden som spricker fram. Vi gav honom en alvedon och sen bara höll jag honom i famnen och gick omkring tills han lugnade sig. Till slut kunde jag sätta mig i soffan, slog på TV:n och då blev han helt lugn. Efter ca 20 min sov han i min famn... Lillkillen, vad jag älskar honom :) Han sov hela natten sen och vaknade kl åtta i morse. Trodde att han skulle vakna flera gånger i natt, men det verkar som att tanden har gått tillbaka igen. Jobbigt, att det ska behöva göra så ont att få tänder!

Den första tanden!

En liten gadd i underkäken har kikat fram :) Tänk, hans allra första tand... vår lilla kille börjar bli stor ;)

Seg

Skönt med helg, och skönt att det bara är lördag :) Känner mig lite seg idag, kan kanske bero på att det är just helg. Henrik är hemma vilket betyder att jag kan slappna av lite eftersom vi är två att ta hand om Lucas. Nu har han kommit in i en period när han helt plötsligt inte ska sova alls (Lucas alltså), fast han är jättetrött så bara skriker han när man lägger honom i sängen. Det blir lite jobbigt... Nu har han äntligen somnat så jag hoppas han sover en stund. Kl. 14 ska jag till en tjej som hyr ut och säljer bröllopskläder, för att prova klänningar både till Patriks bröllop och till vårt eget. Få se om man hittar nåt fint :) Sen ikväll är det ju melodifestivalen igen, så då är det bara att bänka sig i soffan framför TV:n. Hoppas bidragen är bättre denna gång, jag är INTE imponerad av de senaste två veckornas deltävlingar. Den enda värd att nämna hittills är Kristian Luuk. Rolig!!


En skön fredag

Hade en produktiv morgon. När klockan var åtta hade jag redan hunnit med frukost till både mig och Lucas, badat Lucas och duschat själv och satt på oss kläder samt slängt i en maskin tvätt. Vid den tiden brukar jag eventuellt ha hunnit äta frukost i normala fall...

Till lunch åt vi samma mat, fast min var inte körd i mixern :) och jag tror Lucas också tyckte att det var gott. Kyckling och wokgrönsaker med kokosmjölk. Mums! Försöker laga mat som Lucas också kan äta, för det blir ju bra mycket godare än barnmaten som man köper. Och billigare...

På eftermiddagen tog vi en promenad till ICA och handlade. Det är konstigt, fast jag bara tänkt köpa några få saker så slutar det ändå med att jag knallar hem med två kassar fulla plus ett paket blöjor. Lucas somnade på vägen hem och jag fick bära in honom och lägga honom i sin säng och han sov lugnt vidare. Han är så förkyld lillkillen och har haft lite svårt att somna in vissa tider på dagen, men det brukar alltid gå bra om han får somna i vagnen. Bara han inte vet om det själv så...

Vid femtiden kom Henrik hem, tillsammans med mamma som hade hämtat upp honom på jobbet. Vi åt middag och sen kom pappa ner också. Drack kaffe och tittade på Bolibompa :) Nu sitter Lucas och pratar med TV:n eller med sin pappa i soffan, och ska strax gå och sova för natten. Åh va skönt det är med helg!

En mycket bra dag!!

Som rubriken antyder har dagen fört med sig trevliga besked. På förmiddagen var vi på besök på förskolan som vi sökt till. Allt kändes bra med personalen, och innan vi gick sa föreståndaren att Lucas är välkommen dit i augusti - september. Yippi!! Tog en promenad hem och mötte upp syster yster i centrum och gick tillsammans hem och lagade lunch. När vi satt och drack kaffe och thé ringde telefonen. Det var rektorn på skolan där jag sökt jobb som berättar att jobbet är mitt. YES!! Så imorrn ska jag dit och prata lite mer och diskutera lön antar jag... Håll tummarna för att morgondagen blir en lika bra dag som idag :)


Viljornas kamp har börjat...

Att det är en envis och stark pojke vi har fått finns det ingen tvekan om. Han vet vad han vill och vad han kan minsann! Det är en bra egenskap, det tycker jag verkligen - men jag börjar nu se vad vi har "att slåss mot" i framtiden. Har precis hängt upp en maskin tvätt, och Lucas satt i sin gåstol och tittade på. När jag var klar började han med en mycket rolig lek; att dra ner tvätten från ställningen. Jag visar upp en arg min och säger ifrån att "så får man inte göra". Tydligen fungerar orden "Nej Lucas" som en uppmaning att göra samma sak en gång till. När jag sen säger ifrån igen får jag världens härligaste leende tillbaka och ett kluckande skratt... Alldeles lycklig blir han när vi "leker" såhär. Tror ni det är lätt att hålla masken då?! Mmmm, vilken härlig unge han är!!

Inredning

Det blev inget pass fixat idag. Vi stannade hemma istället och målade. Henrik kom hem tidigt (hade varit på sin mormors begravning) så vi passade på att fixa här hemma några timmar. Nu har jag målat köket och halva vardagsrummet. Eller kanske en tredjedel av vardagsrummet... Stora väggar är det iallafall :) Känns skönt att ha kommit igång. Ska bli spännande att se hur det blir när det är klart.

Tänkte göra färdigt Lucas rum imorgon om jag hinner och har samma energi som idag. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska göra. Har tänkt måla en väggmålning (eller flera). Antingen en stor "huvudfoting" (en sån som alla barn ritar) eller några av "busungarna" som Lucas gillar så mycket. Vet inte vilket som blir bäst. Vad tror ni?!

Torsdag

Lillkillen har blivit förkyld igen :( Inatt vaknade han vid 01.30 och det var helt omöjligt att få honom att somna om. Vid 03.00 fick man gå och sova igen... efter att han till slut givit upp vid bröstet och somnat. Vet att jag inte borde klaga, eftersom jag har det lättare än många andra, MEN det är jobbigt när man inte får sova på nätterna. Tredje natten nu som han vaknar och är hungrig/ledsen, och när man inte är van känns det verkligen i hela kroppen att man inte sovit ordentligt. Jag får ont i huvudet och blir grinig... 

Idag ska vi gå till polisstationen och fixa pass till Lucas, så vi får åka till Miami!! Åhh så roligt det ska bli! Mamma var här i går med en jättesöt liten outfit som han ska ha på bröllopsfesten: svarta blanka mysbyxor (finbyxor), en vit skjorta och en svart fluga. Kanongulligt! Eftersom lillkillen är förkyld blir det antagligen ingen simning idag. Tråkigt. Det har blivit en mysig liten tradition för mig och Lucas. Han tycker det är sååå roligt att vara i vattnet.

På måndag ska vi på studiebesök på förskolan... Dom tyckte att vi dög :)

Nu måste jag sluta, Lucas ligger inne i klädkammaren och har hittat en planka :) Nej, förresten, det går bra. Han har tröttnat på plankan och är på väg hit till mig i arbetsrummet. Nu kryper han riktigt bra. Han är snart här... :) Ha en skön dag allihopa!


Nya tag!

Det har varit lite deppigt ett tag, men nu börjar det vända :) Känner mig gladare och har mer energi till att göra saker. Igår var vi på intervju på föräldrakooperativet, och det kändes hur bra som helst! Hoppas verkligen dom gillade oss också, tror Lucas skulle trivas jättebra där!

Vi har bestämt att vi vill åka till Miami. Håller på att leta klänning nu för fullt. Det är ju inte så ofta man går på så fina tillställningar, så jag har inte så mycket i min garderob som passar... Måste antagligen hyra en smoking till Henrik också, och köpa nåt fint som Lucas kan ha på sig. Känns kul! Nu ser jag fram emot resan! Tror att jag såg alla ev problem för att jag var lite deppig, för nu känns allt helt annorlunda.

Sen var det ju det här med jobbet jag har sökt. Vet inte hur dom ställer sig till att jag sticker iväg en vecka när jag precis börjat, men man får väl ta det sen när det blir aktuellt. Och Henrik har fått okey från sitt jobb att han får vara pappaledig, så allt ordnar sig. Nu är det bara en liten detalj kvar. Att jag får jobbet :)

RSS 2.0