Ännu en härlig dag i solen

Ja, det har varit en riktig toppendag idag! Fick sova ända till 07 och kände mig nästan utvilad när jag vaknade. Vi åt frukost och gjorde oss iordning, och sen tog vi en långpromenad tillsammans med faster Erika. Vid lunch kom Emma hit med sina tre tjejer, Felicia, Alva och Agnes. Trots att Lucas var ganska trött hela dagen (för vem kan sova när man har så fint besök?) så hade dom jättekul tillsammans. Det är roligt att se Lucas på det sättet med andra barn, han skrattar och tittar och härmar och tycker att allt dom gör är såååå spännande. Dom stannade hela dagen och vi hann prata lite skit jag och Emma också emellanåt :) Vid 16 kom moster Nina också och gjorde oss sällskap, och mormor kunde ju inte hålla sig borta ;) så hon tittade in en sväng också efter jobbet och hade danstävling i vardagsrummet med Lucas, Alva och Felicia. När Henrik kom hem var vi färdiga att gå och lägga oss allihopa (Emma ringde och berättade att Alva somnat i bilen på vägen hem och låg utslocknad i soffan med jacka och skor på :) ) Nu har jag precis tagit en lång lång dusch och tvättat håret, och satt på mig pyjamas. Sååå skönt! Ska sätta mig i soffan med min älskling alldeles strax och titta på fotboll: EM-kval, Sverige - Nordirland.

SOL!

Vilket fantastiskt väder det har varit idag!! Jag och Lucas har varit ute i solen hela dagen och njutit av värmen. Det har nästan känts som sommar. Vi har varit ute på uteplatsen på baksidan, och Lucas har lekt på en filt och gått runt på altanen med sin lära- gå- vagn. Han är så stolt nu över sina färdigheter :)

Lucas promenerar p? altanen

I rabatten blommar det för fullt, gula och lila blommor som tittar upp ur marken. Tror det är krokus?! Vackert är det i vilket fall. Hoppas vädret håller i sig nu, det vore inte fel att få tillbringa mina sista 3 veckor så här innan jag ska börja jobba...

Man blir så lycklig av våren!!

Glad :)

Fick ett samtal imorse som har gjort mig på så bra humör. Känner att jag bara går omkring och ler. Ett härligt sätt att börja dagen på...

Kram!!

Soligt idag igen :)

Lucas vaknade 05.30 imorse och var hungrig. Gav honom mat och hoppades att han skulle somna om, men inte. Han var hur pigg som helst, så det var bara att gå upp. Men men, Henrik är hemma idag också och solen skiner, så det är dumt att klaga. Ska lämna lillkillen hemma med sin pappa idag och ta en tur till Jakobsberg. Ska leta lite galonkläder (stavas det så?) och lite annat smått och gott. Fick förresten mina bröllopssmycken igår :) Hade beställt på nätet. Ett halsband och ett armband av vita sötvattenspärlor. Jättefina var de, till och med finare i verkligheten än på bild :) Roligt! Sitter fortfarande och väntar på mitt paket från Panduro. Förstår inte varför det tar sån tid? Kanske måste kolla upp att det inte blivit nåt fel med min beställning...

Ha en skön dag!


Det är vår!

Åhhh, va härligt det är när solen tittar fram! Idag har vi suttit ute och ätit för första gången i år, och för första gången på vår altan. Satt utan jacka och hade det hur skönt som helst! Henrik har blivit smittad av mig och Lucas, så han är hemma från jobbet, och trots att han är ganska dålig så har det varit riktigt mysigt. Vi har varit ute större delen av dagen idag (hoppas det inte straffar sig imorrn), tagit det lugnt men fått en massa frisk luft :) Lucas har lärt sig att gå själv med sin lära-gå-vagn, så han har trampat runt på altanen. Det är kul att se när han går med den, han är sååå stolt, och vi också ;)

Min bröllopsklänning

Jag och Henrik åkte till Stockholm idag för att jag skulle få prova brudklänningar. Jag hade en ganska klar bild av hur min klänning skulle se ut (ja, jag hade ju sett den på en bild på nätet...). Enkel, utan släp med halterneck. Vi åkte till ett outlet för bröllop- och festklänningar, och blev ordentligt besvikna. "Min" klänning slutade ungefär en och en halv decimeter från marken. Kan tillägga att jag är ganska lång, 1.78, men inte är väl det såå ovanligt?! Och de flesta av klänningarna som gick att beställa därifrån hade ungefär samma längd, oavsett storlek. Så... det var bara att åka hemåt igen. Jag ringde och pratade med min mamma när vi satt i bilen (hon var hemma och tog hand om Lucas) och hon tipsade om att vi borde åka till S:t Eriksgatan och bröllopsbutiken där som hon köpt sin festklänning i. Sagt och gjort. Vi gick in och gick raka vägen till uthyrningsdelen av lokalen och började botanisera. Och tror ni inte att jag hittade den. Den perfekta klänningen.  Helt underbar, och inte alls en sån som jag hade tänkt mig. Den här var axelbandslös, med stor kjol och släp. En riktig prinsessklänning, som liksom dansade i luften när jag rörde mig :) Åhhh vad jag längtar till den 21 juli när jag ska få ha den på mig!! Kommer känna mig såååå fin!

Ännu en arbetsvecka är över

Ja, så var det fredag igen. Veckorna bara springer förbi. Usch, snart är det dags att börja jobba! Eller, alltså, det blir säkert roligt att börja jobba - men jag känner mig inte alls redo att lämna Lucas. Såklart Henrik klarar av det alldeles utmärkt, och jag tror att det blir roligt för Lucas också, men jag vet inte om JAG fixar att vara ifrån honom...

Inte tänka på det nu.

Min förkylning börjar släppa lite, men istället har Lucas blivit sjuk. Snorar och hostar och på kvällarna/nätterna är han kinkig och vääldigt mammig. Lite jobbigt blir det att vara oumbärlig... Men på dagarna är han så glad så glad. Underbar liten kille vi har :)

Den här veckan har vi kommit igång med bröllopsplaneringen ordentligt. Känns jättekul nu, men fortfarande är det hur mycket som helst kvar att göra. Har beställt grejor från Panduro för att fixa inbjudningskorten, känns som att det börjar bli dags att få iväg dem innan alla våra gäster redan bokat sina semstrar. Och imorgon ska vi åka och prova brudklänningar! Har hittat "MIN" klänning på nätet, men vet ju inte hur den sitter och så. Den kan ju se helt annorlunda ut i verkligheten...

Nu måste jag springa tillbaka till lillkillen innan han hittar på nåt bus :) Ha en skön fredag allihopa!!

Sjuk :(

Har lyckats hålla mig frisk länge, så det var väl dags antar jag... Vaknade i går morse och hade ont i hela kroppen, näsan rann och det kändes som jag hade bomull i hela huvudet :( Och idag är det ännu värre... Hade jag haft ett jobb hade jag sjukanmält mig ;) men istället blev det sambon som fick stanna hemma från sitt arbete. Ända fram till 09 när min mamma ringde och sa att hon var ledig idag. Så Henrik åkte iväg och jobbade. Det blev en bra dag, trots halsont och rinnig näsa. Jag låg i soffan och tittade på The devil wears Prada, och Lucas var ute på äventyr med sin mormor.  

Tillägg

Tydligen behövde jag förtydliga mitt tidigare inlägg om förskolepersonalen:

Som jag skrev tidigare har jag INTE gjort någon vetenskaplig undersökning om hur förskolepersonalen spenderar sin tid på jobbet. I min blogg skriver jag om saker som jag upplever, saker jag ser, hör, känner, saker som berör mig osv. Det är MINA TANKAR och allt jag skriver är självklart SUBJEKTIVT! Mitt förra inlägg handlar inte om förskolepersonal generellt, utan om saker jag sett på de förskolor som jag passerar varje dag på mina barnvagnspromenader. Jag är övertygad om att det finns förskolor där allt fungerar jättebra, och det finns förskolor där det inte fungerar. Som inom alla yrken eftersom det är människor det handlar om och människor är olika.

Jag har inget emot att barn får leka själva, tvärtom! Jag tror att barn lär sig mycket av att leka med andra barn. Jag tror också att barn lär sig mycket av att leka med vuxna. Eller jag vet det. Eftersom jag har ett barn själv. Det jag tycker är tråkigt är när vuxna människor som får betalt för att ha uppsyn över våra barn inte är tillsammans med barnen, utan står för sig själva, med ryggen mot barnen och tjattrar med varandra. Det är just den brist på tillsyn av barnen som jag reagerar över!

På en förskola exempelvis ser jag en liten knatte, strax över året, som knallar iväg över ängen - helt själv. Långt långt bort står personalen och ser ingenting. Dom pratar och skrattar och ser ut att ha mycket trevligt. I mina tankar är jag glad att det inte är en badstrand dom befinner sig på... och att min Lucas inte ska gå på den förskolan. På en annan förskola ser jag en helt tom gård med en barnvagn. Och jag hör på långt håll det stackars barnet som ligger och skriker och gråter. Det hinner ta flera minuter innan jag kommer fram till förskolan, och fortfarande finns ingen personal i sikte. Vet inte hur länge han/hon har legat där ensam och skrikit, och jag vet heller inte hur lång tid det tog efter att jag promenerat vidare tills personalen kom dit. Men jag är glad att det inte är mitt barn som ligger där i vagnen... Och att min Lucas inte ska gå på den förskolan.

Kanske tänker man annorlunda när man själv får barn, jag vet inte. Helt klart ställer man högre krav när det gäller det mest värdefulla man har. Men jag tycker nog inte att det är ok ändå, oavsett vems barn det handlar om. Jag fasthåller att det är pedagogens ansvar att ha uppsikt över sina förskolebarn/elever. Barn lär sig mycket av att leka på egen hand, absolut. Men jag betalar inte en massa pengar för att mitt barn ska få klara sig själv. Då hade han ju lika gärna kunnat vara ensam hemma istället!


RSS 2.0