Vänner på besök

Har haft en jätteskön dag tillsammans med hela klanen Midelf. Underbart att få återse finaste vännen Emma, hennes Magnus och alla urgulliga ungar. Nytillskottet i familjen och den vi alla väntat på så länge var också med förstås. Elias - 6 dagar gammal och hur gullig som helst! Man glömmer så fort hur otroligt små dom är. Längtar längtar efter vårt lilla pyre... Det blev både lunch, fika och middag och vi vuxna hann prata en hel del medans barnen lekte, stojade, skrattade och hade hur kul som helst! Nu har familjen åkt hem till sig. Adam sover gott och Lucas ligger i sängen och lyssnar på saga. Själv sitter jag i soffan och softar. Det har varit en bra dag.

Välkommen till världen Elias!

Äntligen har han kommit, Emma och Magnus lilla kille. Som vi har väntat! Och vilket fint namn han fick dessutom ;) (Lucas heter ju Elias i andranamn). Längtar efter att få se det lilla underverket, och hans mamma och pappa och syskon också förstås... Grattis igen till hela familjen!

The halfblood prince

Jag och syrran var i Kista igår. Åt god middag på italiensk restaurang och sen var det dags för nya Harry Potter-filmen! Vi har väntat länge, och för er som inte sett den än kan jag säga att den var väl värd att vänta på! Två och en halv timme rann iväg utan att jag tittade på klockan en enda gång. Vi hade valt platser så vi satt längst upp i biografen och längst ut på kanten, så vi skulle kunna springa på toa utan att behöva störa halva raden... Man har ju varit gravid förr och vet hur det brukar vara ;) Men det var en spännande film! Inte en kisspaus på hela tiden. Och då bäljade jag ändå i mig en halvliter läsk dessutom... Det enda negativa med filmen var att den tog slut. Nu ska man behöva vänta läääänge på avslutningen. Och dessutom blir den sista boken uppdelad i två filmer, så det kommer ta sin tid innan vi får se slutet.

Som en fisk...

Har jag berättat att jag känner bebisen röra sig där inne i magen? Det är precis som det står i böckerna, "som en liten fisk som sprattlar". Trots att det är tredje gången kommer jag faktiskt inte ihåg hur det kändes förra gången och gången innan dess, det är unikt och speciellt den här gången också. Häftigt, att det är ett barn där inne som rör sig. Mitt barn. Vårt barn.

Gammalt och nytt

Har haft en skön helg. Henrik har äntligen semester och vi har tillbringat de första semesterdagarna med att fixa här hemma en del, inhandlat lite nytt på IKEA samt rensat i gamla huset. Det är en del kvar i garaget fortfarande men i övrigt är det nästan tomt nu. Skönt att få bli lämna det gamla och komma igång ordentligt här i vårt nya hemma ;) Barnen trivs ypperligt i sitt nya hus, i sina nya rum och på tomten. Än så länge verkar de inte sakna nånting med vårt gamla boende. Och inte jag heller faktiskt. Det skulle vara våra nya vänner en bit längre bort på gatan i så fall, men vi har ju fått sån fin kontakt att vi ses regelbundet ändå. Bålsta är ju inte så stort...

Ikväll var vi och hämtade vårt gamla badkar. Det ställdes på plats och jag tappade upp vatten och satte mig där i tillsammans med Adam. Kändes trångt. Sen kom Lucas ner och ville hoppa i han också. Nej... jag fick inte plats. Det var bara att hoppa ur. Så det blir till att köpa ett större helt enkelt. Satte mig och tittade på Blocket och hittade ett passande i både storlek och pris. Så imorrn blir det en tur till Gärdet i Sthlm för att hämta hem det. Snabbt, smidigt och billigt. Tänk om allt kunde gå så enkelt?!

Trött. Tröttare. Tröttast.

Tänk om man kunde gå och lägga sig och bara sova. Sova sova sova. Hela dagen. Utan att göra nånting annat. Bara sova...


Trött.

Känner mig som en zombie idag. Adam vaknade kl 5 imorse, var lite ledsen och låg och jämrade sig. Jag lät honom ligga, tänkte att han nog skulle somna om snart. Tror han gjorde det till slut en liten stund, men vaknade igen 5.45. Och väckte Lucas också. Bara att gå upp alltså... Och ni ska ju inte tro att killarna är pigga och glada och utvilade när de vaknar så tidigt. Nej. Men de kör på, på ren vilja tror jag. Vi åt frukost, gjorde oss i ordning och åkte upp till mamma och pappa för Henrik skulle låna en bil att åka till jobbet med. Stannade kvar till 9.30 ungefär sen åkte vi hem. Adam somnade i bilen. Jag sa till Lucas att nu går vi också och lägger oss och sover en stund. Och han gick med på det! Sov en halvtimme, sen vaknade jag av att det knackade på dörren. Vaffan?! Först blev jag förbannad. Sen öppnade jag och där stod lillasyster och såg glad ut. Då kändes det bättre. Men jag hade helt klart behövt sova en stund till... Är så trött! Behöver verkligen semester NU!

Ny adress, nya möjligheter

Tänkte att det kanske var dax att visa att jag lever...

Sitter just nu framför Bolibompa med barnen och maken och passar på att skriva några rader. Mycket är det som händer i mitt liv nu så det är inte att jag inte har något att skriva. Kan väl heller inte skylla på att jag inte har tid, för kvällarna är inte så uppbokade. Nej, det är nog helt enkelt så att jag inte haft orken. Flytten har tagit på krafterna, liksom bebisen i magen. Har glömt bort hur mycket energi en sån där liten liten krabat faktiskt stjäl. Men men, hur som haver. Nu bor vi i nya, stora huset. Känns hur bra som helst. Det är flyttkartonger överallt och ingenting finns där man tror och vi har 1000 projekt i tankarna innan allt blir som vi vill ha det. MEN, det känns så fantastiskt bra!

Maken jobbar sista veckan nu och sen har vi semester på riktigt. Ska bli så skönt! Att vara två om allting, kunna åka iväg och göra saker utan att bli dödstrött på kuppen. Och få vara tillsammans allihopa, länge :)

Magen växer och nu syns det att jag är gravid (vilket är bra mycket trevligare än att bara se tjock ut). Har känt pyret röra sig därinne och det gör ju att jag funderar lite extra. Är i vecka 14 så det är tidigt att känna fosterrörelser. Kan det betyda att det inte är bara ett litet pyre, utan kanske två?! Vågar knappt tänka tanken... Men den 5 augusti är det dax för ultraljud så då vet vi säkert hur som. Dumt att gå och oroa sig i onödan.

Nu ska jag avsluta och hjälpa till att sätta upp lite lampor i ungarnas rum. Ska försöka uppdatera sidan lite oftare ;) Ha det bra till nästa gång, och se till att njuta ordentligt av sommaren och ledigheten!!


RSS 2.0