Ingen bebis än...

... men en hel del sammandragningar, så det känns ju som att det är något på G :) Men fortfarande kan det ju ändå ta flera veckor...

Idag har jag fördrivit förmiddagen först uppe hos mamma och pappa i morse och sen en fika och fönstershoppingrunda tillsammans med en "dagiskompis". Sedan lunch har jag varit här hemma och pysslat. Håller på med storkok, tvättar lite kläder och hade tänkt ta och tvätta fönstrena också om jag hinner innan det är dags att åka och hämta Lucas. Man säger ju att bebisen är på väg när man börjar fixa och dona en massa hemma, så jag tänkte vara lite psykologisk och tvinga på mig städlusten! Vem vet, kanske det funkar, haha :)

Är så sugen på att klippa håret, blev inspirerad av en kompis igår som varit hos frisören och var ursnygg! Så nu tänker jag på det hela tiden. Vet inte varför jag tvekar, har ju sparat mitt hår så länge, så det känns lite drastiskt att klippa av alltihopa. Och samtidigt är det kul att förnya sig... Svårt! Kanske skulle ta och boka in en klipptid till på måndag. Att vara uppbokad är också ett bra drag om man vill att förlossningen ska sätta igång :)

Kram på er alla där ute i värmen och trevlig helg!


1 vecka, sju dagar, 168 timmar kvar :)

Åh vad jag har sovit gott inatt! Har inte vaknat en enda gång på hela natten, vilket inte hänt på flera månader, och jag fick sova ända till kvart i sju när Lucas kom och hoppade upp i sängen. Det blev väl en chock för kroppen för idag känner jag mig trött istället för utvilad som jag borde ;)

Har varit och lämnat Lucas på dagis, varit uppe hos mamma och hämtat en väska som jag ska låna till att packa inför förlossningen, och sen var jag förbi ICA för att handla lite småsaker. Nu ska jag förbereda lite lunch och sen sätta mig i soffan och läsa en stund. Sen blir det nog till att fixa lite här hemma innan det är dags att hämta Lucas igen.

Har mycket sammandragningar idag också, känns som att det börjar närma sig... En vecka kvar bara, tänk vad häftigt! Snart får vi träffa vårt lilla pyre där inne i magen :) Nu är det verkligen nedräkning!

Glad och positiv

Idag känner jag mig positiv. Trots förkylningen som bröt ut igår och att jag är riktigt tung så känner jag mig glad och tillfreds. Började dagen med en trevlig morgonfika tillsammans med Åsa (som också väntar sitt andra barn, den 6 juni) efter att jag lämnat Lucas på dagis. Fortsatte med en lunchdate i centrum med Caroline. Det är verkligen skönt att bara få sitta och prata om allt mellan himmel och jord, skvallra om jobb och barn och familj. Tänk vad härligt det är med vänner!

Var hos barnmorskan igår, och som vanligt såg allt bra ut. Huvudet är inte fixerat än, men tydligen är det inte säkert att det kommer göra det heller innan förlossningen sätter igång. Har haft mycket sammandragningar idag, vet inte om det är mer än vanligt eller om jag bara är mer medveten om dem nu. Inga andra känningar på att något skulle vara på G dock. Men man vet ju aldrig ;) Bara 8 dagar kvar nu...

Har haft mycket funderingar på det här med förlossningen de sista dagarna. Hur det kommer börja, hur man vet att det är dags, hur lång tid det kommer ta den här gången osv. Är lite orolig att det ska gå väldigt fort. Tänk om inte Henrik hinner hem i tid? Jag vill ju inte åka in själv till sjukhuset... Jag är inte rädd för själva förlossningen eller smärtan, utan det är nog mer allt det praktiska runt omkring och framför allt att vi ska hinna dit i tid. Förra gången var det ju gott om tid men man har ju ingen aning om hur det kommer vara den här gången. Kanske är lika bra att se till att packa väskan redan nu så den är färdig iallafall...

Nu ska jag åka och hämta min lilla älskling på dagis. Dom har varit ute och ätit på restaurang idag, dom små knattarna :)

Trött

Jag sover så dåligt på nätterna nu. Det är omöjligt att hitta en skön sovställning och jag ligger och vänder och vrider mig, fram och tillbaka. På mage är det inte möjligt att ligga vilket kanske inte är så konstigt ;) och på rygg går inte heller. Återstår sidan och det har fungerat bra fram till för nån månad sedan. Jag har en kudde mellan benen och under magen som stöd (samt tre kuddar under huvudet för att undvika halsbränna och sura uppstötningar). Nu är magen så tung att den faller ner på den sida jag ligger på vilket inte är skönt långa stunder, och varje gång jag ska vända på mig måste ju kudden mellan benen och stödet för magen flyttas över till andra sidan också. En procedur som inte direkt görs enkelt när man är stor som ett hus och smidig som ett gammalt kylskåp från 70-talet. Stackars Henrik, tur för honom att han sover tungt. En annan håller ju på att förbereda sig för att bli mamma vilket innebär att jag vaknar hur lätt som helst. Och oftast är jag kissnödig också när jag vaknar, så då måste jag gå upp och gå på toa. Och sen börjar det om igen... Det är inte lätt att vara höggravid :) Tur att man har humöret kvar *blink* *blink*!

Tretton dagar kvar nu...

Fick ett trevligt meddelande igår...

... nämligen att Lisa & Johans bebis kommit till världen. En liten pojke blev det, och allt hade gått bra. Stort grattis till er båda!!

Bröllop imorgon

Fredag. Regnigt, kallt och tråkigt. Är trött, tänkte gå och lägga mig och sova nån timme innan lunch, sen måste jag ta mig till centrum och handla lite. Imorgon är det sjuttonde maj, vilket förutom Norges nationaldag betyder Busans födelsedag och Mathias och Sophies bröllopsdag. Har precis provat kläderna jag ska ha på mig på bröllopet, och konstaterat att jag nu känner mig om möjligt ännu större, ännu tyngre och ännu mer gravid... Det spelar nog ingen roll vad jag gör, jag kommer se ut som en gigantisk flodhäst hur som helst. Men, men, det är ju inte mig folket ska titta på - tack och lov!

20 långa dagar kvar till beräknad förlossning...

:(

Igår var ingen bra dag. Känner mig bara tung, trött och less på allting. Minsta lilla fysiska ansträngning känns som värsta träningspasset och jag orkar ingenting! Går här hemma och försöker få tiden att gå, känner mig ensam och uttråkad och väntar bara på att Henrik ska komma hem. Och när han gör det hinner vi ändå inte ses nånting. Han kommer hem till middagen, leker med Lucas och sen när Lucas somnat är det alltid nåt som ska fixas. Så då sitter jag där ensam framför TV:n istället och vid tiotiden är det dags att gå och sova. Och hela dagen har gått och jag har inte gjort nånting. Jo, plockat i och ur den där förbaskade diskmaskinen och tvättmaskinen, vikt tvätt och lagat mat. Roliga saker ni vet...

Så skönt att få sova!

Har haft en hemsk hosta hela helgen vilket resulterat i att jag inte fått sova på nätterna. Har suttit uppe i soffan många timmar med flertalet koppar thé med honung i för att lindra min irriterade hals. Hostmedicinen jag hade hemma fungerade inte alls. Värst var natten mellan söndag och måndag, då jag hostade mig svettig och till slut kräktes (!) Varje gång jag la mig ner satte hostan igång igen och det slutade med att jag helt enkelt satt uppe hela natten. Somnade sittandes i soffan vid sextiden på morgonen och fick sova ända till kvart över sju :) när Lucas vaknade. Han, som normalt vaknar klockan fem har tagit sovmorgon till halv åtta - åtta hela helgen...

Fick iallafall hostmedicin utskrivet till mig igår, och har inatt sovit gott ända till klockan fem i morse. Ahhh vilken salighet! Men jag tror lillkillen konspirerar mot mig... när jag inte kan sova då sover han jättelänge och när jag kan sova då ska han minsann gå upp tidigt! Men det är ju omöjligt att vara arg på honom, han är ju så go!

23 dagar kvar... och jag längtar så mycket. Är riktigt less på att vara gravid, vill att lilla pyret ska komma NU!

En härlig helg med strålande sol!

Helgen har börjat strålande, trots att jag sovit dåligt och hostat halva natten. Solen skiner från en klarblå himmel och vi åt frukost ute på verandan. Mamma kom förbi och det känns så skönt att bara få vara med henne, få prata och känna att vissa saker är som vanligt trots allt som händer.

Igår var Henriks kusin Felicia på besök, så vi gick hem till svärföräldrarna och beställde thai-mat. Lucas hade jättekul och lekte väldigt bra med sin syssling/pyssling? och moster Erika. Det blev en sen kväll efter våra mått och vi var inte hemma förrän vid 21. Stannade till i videobutiken och lånade en riktigt bra film på vägen. 

Imorgon kommer Sofia på besök och det ska bli så kul att få höra henne berätta om sin tre månader(?) långa resa i bland annat Thailand och Nya Zeeland. 

Nu ska jag inte gå ut och sätta mig i solen, utan jag ska faktiskt gå och lägga mig och sova nån timme samtidigt som Lucas tar sin vilostund. Ska ju orka med eftermiddagen och kvällen också :) Då blir det en sväng upp till mamma och pappa för att tvätta bilen och hjälpa pappa ute på altanen. 

26 dagar kvar till beräknad förlossning...


Motion

Tog en cykeltur med Lucas till dagis i morse. Han tycker verkligen om att cykla. Det gör jag också normalt, men att cykla när man är höggravid är inte riktigt lika mysigt som annars. Det tog väl ca 15 min dit, och efter det var jag tvungen att sätta mig ner och vila en stund. På hemvägen gick det lättare eftersom det är nedförsbacke nästan hela vägen. Är trött nu. Vad skönt det ska bli när bebisen kommit och jag får tillbaka min kropp!

Måndag

Efter en veckas sjukdom var det dags för dagis idag igen, och trots att lillkillen till en början inte alls ville gå hemifrån så tror jag att han tyckte det var kul att komma tillbaka till kompisarna. Men det blev en del tårar när mamma skulle gå... Det är jobbigt när han är ledsen och man ska lämna honom, och det händer ju så sällan så det värker i hjärtat de få gånger som det händer.

Tog en tur upp till skolan och lämnade tillbaka det sista av elevernas material. Tog en fika och satt och pratade lite med kollegorna i arbetsrummet och sen gick jag ut på enheten och satt och pratade lite med niorna. Det kändes skönt att träffa alla igen och det är roligt att se och höra att eleverna saknar mig lika mycket som jag saknar dem :)

Lucas och jag har fått nya kompisar som kommer och hälsar på i eftermiddag. Vi träffade Åsa och hennes son Morgan på lekplatsen för några veckor sen, och vi fann varandra alla fyra. Så idag blir det lite lek och prat på vår baksida. Kul!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Läste ut den sista boken av Stieg Larsson igår, Luftslottet som sprängdes, så nu känns det lite tomt. Får väl gräva lite i bokhyllan och se om något av fynden från bokrean kan vara av intresse ;) Eller så kanske jag ska klättra upp på vinden och hämta en tom flyttkartong och rensa ur Lucas garderob... Gjorde i ordning garderoben för pyret i magen förra helgen, tog ner alla Lucas bebiskläder och sorterade in. Tänk att han varit sååå liten. Det är svårt att förstå...

31 dagar kvar till beräknad förlossning...

RSS 2.0