Vad skulle jag göra utan min mamma?!

Har varit vaken stora delar av natten. Gick och la mig för sent för jag var inte trött av någon konstig anledning, och kunde inte somna. Klockan hann nog bli närmare halv två innan jag somnade. Lucas och Adam vaknade vid fyra och grät båda två. Vet inte om den ena väckte den andra eller om det var ett märkligt sammanträffande. Lucas ville inte sova själv utan fick komma in och lägga sig hos mig och Henrik, men han kom inte till ro igen utan låg och vände och vred på sig. Adam brukar gråta lite men sen somna om, men i natt gick inte det. Kanske somnade vi en stund allihopa men vaknade igen av att Adam var ledsen och då insåg vi att det inte var nån idé. Sjuk? Eller är det nya tänder som spökar? Lucas ville följa med och trösta honom så det slutade med att vi gick upp vid femtiden. Gjorde iordning välling och tänkte att grabbarna skulle somna om efter att dom ätit. Men inte då... Pigga som mörtar båda två. Henrik åkte iväg på jobbresa till Linköping vid sextiden och vi andra slängde oss i soffan framför Pippi på de sju haven. Och jag somnade till massor av gånger under filmen, men barnen var fortfarande alldeles för pigga. Ringde kära mamma som tur i oturen är hemma och är sjukskriven. Hon kom ner och tog över så jag fick gå och lägga mig. Tänkte att jag skulle sova en timme, men vaknade inte förrän halv tolv! Gissa om det var skönt att sova!! Nu har vi ätit lunch och båda grabbarna har somnat. Själv ska jag ta mig en efterlängtad kopp kaffe och njuta av lugnet en stund...

Bloggar på arbetstid

Sitter på jobbet och bloggar. Känns märkligt. Eleverna jobbar med skoltidningen och jag är sysslolös. Ett ovanligt problem som lärare men inte desto mindre skönt när det händer... Det svåraste tycker jag är att inte gå in och störa när de har kommit igång och jobbar på bra. Vill ju gärna känna att jag behövs ;) Så därför sätter jag mig här och skriver lite istället, och låter dem vara. 

Tid

Det är helt otroligt vad tiden går fort! Jag hinner verkligen inte med... Ena dan är det måndag och sen säger det bara swish så är det fredag igen. Skulle önska ibland att dygnet hade några fler timmar så man kunde hinna med allt som ska göras. Nu blir det mest att man gör det man måste göra, och det man vill göra får väl bli i nåt annat liv?! Man skulle ha en fyra-fem timmar extra varje dag, nån gång efter klockan 20. När barnen har somnat. Tid till bara mig, och möjligtvis till min man också ;).

Hur ska man kunna välja?

För en vecka sen köpte jag ett fodrat regnställ till Lucas som jag hört ska va så bra och tänkte att han skulle ha det istället för vinteroverall. Men av någon anledning har jag blivit osäker nu. Kanske regnstället bara är bra om det blir en mild, slaskig vinter? Kanske jag istället borde satsa på en ordentlig vinteroverall som håller värmen ordentligt? Visserligen är Lucas aldrig stilla när han är ute och leker och borde ju hålla värmen bra ändå, och det viktigaste är ju att han inte blir blöt vilket han inte borde bli i regnstället. Men å andra sidan kanske regnstället gör att han blir svettig istället eftersom det inte andas? Har kollat lite på gamla test för att se vad som rekommenderas, men jag tycker inte att jag blir klokare av det. En varm overall kan ju bli för varm också om det inte blir en riktigt kall vinter. Hur sjutton ska man kunna veta i förväg och välja??

Sköna söndag

Har precis kommit hem efter en heldag i vår kära huvudstad. Vi bestämde att ta tåget in för grabbarnas skull och sen blev det lite lunch, lite shopping (med betoning på lite), fika och sen strosade vi ner till vattnet och tittade på båtar och änder. Tanken var att vi skulle ta 17-tåget hem men vi kände allihopa att vi var nöjda vid 15 så då drog vi oss mot stationen. Lucas och Adam slocknade i vagnen på vägen till tåget och sov gott hela vägen hem. Det blev lite krångligt när vi skulle ta oss ombord på tåget som var av modellen äldre. Dubbelvagnen kom precis in genom ytterdörren men sen tog det tvärstopp så vi fick parkera oss ute i det minimala utrymmet mellan vagnarna. Men som sagt, grabbarna märkte inte av varken oväsen eller bristen på luftkonditionering utan sov gott vidare. En annan däremot har ju inte sovit  men känner att jag skulle behöva det. Det tar på krafterna att gå omkring en hel dag. Nu är det snart dax för middag och sen blir det Bolibompa för hela familjen ;) och förhoppningsvis en tidig kväll. Imorgon ska jag in till Enköping och träffa Emma på min lediga dag :)


Helgledigt

Så var det fredag igen. Nåt som är bra med att jobba är att man uppskattar helgerna mer än när man är mammaledig. Då är det ju liksom lördaghelaveckan. Men å andra sidan så går ju helgerna så mycket fortare också när man jobbar. Just för att man ska ta tillvara på ledigheten så mycket. Trots att jag trivs så bra på mitt jobb så är det ju skönt att vara ledig med familjen. Och jag anstränger mig verkligen för att INTE jobba på helgen. Men det är svårt att låta bli. Tror man måste vara lite skadad som lärare... Undrar om det nånsin kommer förändras. Den här helgen blir det födelsedagsfirande av svägerskan. I övrigt har vi inte planerat nånting :)

RSS 2.0