Monsterbakterier

6 dagar. Så lång tid tog det från det att Lucas började på dagis igen till det att nästa förkylning satte in. På honom märks det inte så mycket, det är Adam som har åkt på hosta och en snorig näsa. Men det är väl bara att vänta några dar så har vi det allihop... Dagis är kanon på många sätt men det här är verkligen baksidan. Vad är det för monsterbakterier som lever på det där stället?!


Allt eller inget?

För några veckor sedan började jag med en diet, så kallad LCHF (fritt översatt: låg andel kolhydrater, hög andel fett). Jag tyckte den fungerade väldigt bra. Kände att jag fick äta ordentliga mängder god mat (viktigt viktigt), och det gav resultat (gick ner i vikt och blev piggare). Problemet var bara att det krävdes en hel del planering i form av att kolla recept, handla ingredienser och framförallt att laga maten. Bra mat tar längre tid att laga än snabbmat upptäckte jag (surprise surprice). Och eftersom varken smågrabbarna eller maken skulle behöva lida av min diet så var jag ju tvungen att tillaga mat som vi alla kunde äta. Det hela blev för tidskrävande helt enkelt för en stressad tvåbarnsmamma. Så efter två veckor eller så la jag av. Eller, tanken var att jag skulle fortsätta i liten skala, fortsätta äta mindre kolhydrater, inga efterrätter osv. Tanken var god. Men med den dåliga karaktär jag har så fungerade det inte lika bra att översätta tanken till handling. Så nu är man tillbaka i gamla vanor igen... Igår ville grabbarna ha våfflor med sylt och grädde. Och själv var jag sugen på äppelpaj med vaniljsås... Det blev både och. När man ändå "förstört" dagen genom att vara onyttig kan man lika gärna göra det ordentligt. Det är min filosofi. Och det, gott folk, är precis där som skon klämmer...

Helg

Det blev ingen lunch utomhus igår... Svinkallt, blåsigt och otrevligt! Tio minuter var väl ungefär vad vi klarade av, sen gick vi in i värmen istället. I övrigt var det väldigt trevligt att träffa Åsa. Tyvärr hade killarna en dålig dag och det blev en del tjyvnyp och gråtatacker. Allt annat än lugnt och skönt alltså. Men en jättegod lunchpaj och lite omväxling från hemmets fyra väggar är värt mycket ändå.

På kvällen var jag bjuden på tjejmiddag med kanongod mat och vin!! Dagen som hade börjat med solsken slutade med snöstorm... Som tur var tog jag inte cykeln som jag hade tänkt utan fick skjuts både dit och hem. Vädret till trots så var det en perfekt början på helgen. Tack Marie, jag hade jättetrevligt!

Idag har vi varit i Enköping och köpt en cykel till Lucas. En jättefin liten lila BMX :) Vi hann inte med något premiär-åk eftersom vi skulle vidare på släktkalas i Jakobsberg, men imorgon blir det åka av! Kvällens firande av Per som fyllde 70 år var trevligt och lättsamt. God mat och gott fika, och lite vin (hehe, nu har man fått smak av det goda) hann vi med innan Adam började bli trött och det var dags att åka hem. Grabbarna skötte sig exemplariskt hela kvällen. Jag blir så stolt! Nåt måste vi ju ha gjort rätt...

Nu blir det till att bänka sig framför dumburken resten av kvällen. Det var väl ikväll man skulle släcka ner alla lampor förresten? Men TV:n kan väl inte räknas ;)

Vår!?

Vilket fantastiskt underbart väder! Och tro det eller ej, jag har faktiskt fått sitta på rumpan och bara njuuuuta av solen i över två timmar mitt på dagen. Vet inte vad som hände, men minstingen fick för sig att han bara skulle sova en kort stund på morgonen istället för sitt långa pass och sov därför lääänge på eftermiddagen istället. Det gjorde ingenting! Mamma kom förbi och drack kaffe med mig på altanen. Tänk vilken lyx att få vara hemma såhär och bara få vara ledig... (även om det inte tillhör det normala). Dagar som denna önskar man ju att man skulle kunna få vara hemma alltid :)

I morgon är det fredag och vi är lediga alla tre. Då bär det av till vännerna i Häggeby och deras nya fina hus. Hoppas vädret håller i sig så vi kan sitta ute och luncha!!

Har förresten ett jobb på G till hösten... Vill inte säga mer eftersom det inte är klart än, men det känns verkligen jättebra!

Shopping shopping shopping

Idag skulle jag vara hemma och ta det lugnt var tanken, men istället blev det en tur till IKEA tillsammans med min kära mamma. Skulle bara göra henne sällskap, men jag har väl aldrig lyckats ta mig igenom varuhuset utan att handla någonting, så varför skulle det vara annorlunda den här gången?! Lite piff är ju alltid trevligt. Och så hittade jag billiga strumpor till Lucas också. Otroligt. Nu har IKEA börjat med barnkläder också! Det dröjer nog inte allt för länge innan Ingvar Kamprad erövrat hela jordgloben och utnämnts till världspresident... Tänk om det var jag som hade kommit med den affärsidén istället?! Mycket piff hade det blivit då ;). Fast med den inkomsten hade jag ju inte behövt handla på IKEA förstås... 


Jag har en treåring hemma!

Ibland vill jag bara skrika rakt ut! Det spelar ingen roll vad jag gör, hur jag gör det, vad jag säger eller hur jag säger det - jag har en liten kille hemma som verkligen kommit in i treårsåldern... Allt ska göras tvärt om, oavsett vad det är så ska det iallafall INTE göras på det viset som mamma vill! Kan själv, kan inte själv, ska göra si, ska inte göra så, NEJ, NEJ, NEJ! Jag blir sååååå trött!! Bara att klä på sig och komma ut genom dörren för att kunna åka till dagis tar hur lång tid som helst. Och jag får uppbåda allt mitt tålamod för att inte slänga ut ungen genom dörren utan kläder! Åhhhh vad trött jag blir på att ha det såhär! Gillar inte att bråka och tjafsa hela tiden! Tack och lov går raseriutbrotten över lika fort som dom kommer, och sen har vi det jättemysigt. Men det tar verkligen på krafterna... Tur att den blivande treåringen blir tre och ett halvt snart, och att det sedan dröjer flera månader innan nästa trotsperiod sätter igång ;)    


Shopaholic

Har upptäckt att jag har fler laster än bara datamissbruk. Är shoppingberoende också. Om jag fick skulle jag sitta vid datorn och beställa saker hela tiden. Om pengarna räckte till. Det är ju otroligt vad lätt det är att göra av med pengar, bara genom att klicka sig fram... och inte känns det som att det kostar någonting heller, man bara trycker på en knapp och vips så har innehållet på kontot minskat. Det är lite farligt egentligen...


En typisk, överbeskyddande morsa

Det är inte så ofta man får uppleva att det är sjukvårdsupplysningen som tar saker på för stort allvar. Oftast när jag har ringt dit med frågor har jag fått känna att personen i luren på andra sidan har tyckt att jag kanske är lite överbeskyddande. En typisk orolig morsa. Och flera gånger har jag fått frågan om det är första barnet... Men den här gången var det sköterskan där som tyckte att jag skulle kolla upp det här med halsgrejen. Och som den ansvarsfulla mamma jag är så gjorde jag ju som hon sa och tog Lucas till en läkare. Som nog tyckte att jag var en överbeskyddande, typisk orolig morsa... För varken blodprov eller undersökning visade något utöver det vanliga. Bara vanligt virus... Som tur var ;)

En blåsa i halsen

Har precis varit och lämnat Lucas på dagis, och nu ringde en sköterska från Vårdcentralen och meddelade att vi fått en läkartid kl. 11.30 idag. Så det blir till att fixa lunch som jag kan ta med mig och sen hämta honom igen strax före 11. Han har varit hängig i två veckor, äter dåligt och är allmänt trött och har nära till gråt, väldigt olikt honom. Igår morse upptäckte jag att han har en blåsa stor som en pärla i halsen... Kanske inte så konstigt att han har ont och inte vill äta/borsta tänderna?! Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att det här skulle kollas upp. Så, sagt och gjort.



Annars ser han inte så sjuk ut;) Bilden är tagen i går när vi var och firade lillebror Johans födelsedag.

Vem bestämmer vad som är bra och dålig musik?

Här går det undan i svängarna. Efter att jurygrupperna röstat trodde jag att det stod mellan Caroline af Ugglas, Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer, och så gick Malena?! och vann! Jag fattar ingenting... Inte för att det är så viktigt egentligen, det här med Melodifestivalen har ju gått och blivit nåt helt annat än det var för några år sedan. Nu känns det som att det mest handlar om att sticka ut, inte att ha en bra låt. Eller så är det bara så att vi här i Sverige har en helt annan åsikt om vad bra musik är... Jag tyckte i och för sig att låten La Voix var helt ok, men jag hade absolut inte väntat mig att den skulle gå och vinna. Och det tror jag inte någon annan hade gjort heller. Inte ens kvällens vinnare... Ska bli intressant att se vad Europa tycker om det här!

En perfekt kväll!

Nyss hemkommen från storstan efter en riktigt lyckad kväll med tjejerna! God mat på Kungshallen, promenad på stan (och några affärer lyckades vi avverka också) och en riktigt bra film - allt i fantastiskt trevligt sällskap... Kan man begära mer?!  

Män som hatar kvinnor

Äntligen fredag och snart helg! Det ska firas med en kväll i vår vackra huvudstad tillsammans med kära vännerna Anna och Sofia. På agendan står middag och tjejsnack samt ett biobesök i Stockholms största biosalong med filmatiseringen av Stieg Larssons första succébok. Här hemma är hela familjen snoriga och hostar, så det ska bli extra skönt att få komma iväg, slippa sjukstugan och bara tänka på mig själv...

"This Is It"

Visste ni att Michael Jackson ska göra comeback? 10 konserter ska det bli, alla i London, och Michael har sagt att det här blir hans absolut sista "turné". Det krävs inget geni för att förstå bakomliggande motiv. Killen behöver få in lite stålar, och här har han möjligheten till en hel del. Skulle vara intressant att veta hur mycket biljetterna kommer att kosta. Kan tänka mig att dom inte blir billiga ;) Men det är väl oväsentligt egentligen, så länge det finns fans som är villiga att betala så... och jag skulle ljuga om jag sa att jag själv inte ville gå. Tänk att få åka och se honom igen, det vore riktigt häftigt! Men men, en annan får nöja sig med att lyssna på skivorna... För er som är intresserade kan ni läsa mer här.


Beroende?!

Sedan jag blev mammaledig och Adam har blivit lite större och mer självgående har jag upptäckt Facebook. Det började som en kul grej, ett sätt att hålla kontakt med gamla vänner på. Jag registrerade mig och i början loggade jag in en gång om dan ungefär. Sedan vet jag inte vad som hände. En gång om dan blev till två som blev till tre, fyra, fem... Det har blivit som en drog, jag sätter mig vid datorn för att kolla mejlen, och sen är jag fast! Värst är det på kvällarna när barnen har somnat. Jag och Henrik bänkar oss i TV-soffan med varsin laptop i knät. Han jobbar och jag surfar :) Helt plötsligt har det gått en timme eller två, ibland mer... Det positiva är väl att jag tittar mindre på TV jämfört med vad jag brukar. Hrrmmnn.... Jag undrar om man kan gå i parrådgivning för Facebookmissbruk?!

Tillbaka med nya krafter, ny energi :)

Hej på er!

Den här vintern har inte liknat någonting när det gäller sjukdomar... Sedan i december har vi haft magsjuka tre gånger, förkylningar, feber och hosta, ont i halsen, ont i magen, ja listan kan göras lång... Jag har dessutom nästintill kronisk ryggont, och när jag började känna mig bättre i ryggen för någon månad sen ramlade jag ner från stegen upp till vinden och slog i fötterna så jag inte kunde gå ordentligt på tre-fyra veckor... Den ena sjukdomen har avlösts av nästa och jag börjar undra så smått om vi någonsin ska bli helt friska, allihop samtidigt. MEN, trots all denna otur så känner jag mig piggare och gladare än jag gjort på länge! Och lusten till att blogga har också kommit tillbaka. Just nu hinner jag inte skriva så mycket mer, för Adam står här bredvid mig och talar om för mig att jag ska flytta mig från den där förbaskade datorn och leka med honom istället ;), men jag ville bara tala om att jag är tillbaka.

Vi hörs!
Kram Jenny


RSS 2.0