Korkade människa...

Var på väg upp till mamma och pappa nu på kvällen, när jag nästan höll på att köra på en tjej. Hon gick, utan att se sig för, rakt ut över övergångstället trots att hon hade röd gubbe. Jag fick tvärbromsa och la mig på tutan såklart. Varpå bruden slår ut med armarna, gör miner åt mig och pekar på skylten... Jävla pucko! Kände för att stanna bilen, kliva ur och ge henne en smäll... men jag gjorde inte det såklart, utan vevade ner rutan och ropade på henne att hon måste se sig för, att jag hade ju kunnat köra på henne... Att hon inte bara kan gå mot rött. Varpå idioten argt skriker tillbaka att det är ju ett övergångsställe... "Kör vidare du och fortsätt köra över folk". Vad trött jag blir ibland... Människan trodde på allvar att det var hon som gjorde rätt och att vi i bilarna skulle stanna för henne. Undrar vad hon tror att trafikljusen är till för. Att pryda gatorna så det blir lite färgglatt? Vissa människor har ju ingenting innanför pannbenet. Inte konstigt världen ser ut som den gör... 

Bilder från ettårsdagen

image77
Full koncentration...

image72
Moster Nina kom med en fin ryggsäck - som han ska ha sen när han börjar på dagis i höst :)

image73
Tårtan! Det var gott tyckte Lucas...

image74
Lucas får uppmärksamhet av tjejerna Fanny, Felicia och Alva.

image75
Här är det kull, och Lucas hänger inte riktigt med :)

image76
Det är jobbigt att öppna paket, tur att Jonna och Totte orkade hjälpa till.

Lucas 1 år!

Ännu en milstolpe i livet har passerat. Lillkillen fyllde ett år i förrgår. Det firade vi ordentligt såklart med barnkalas :) Vi var uppe tidigt och sjöng för honom och han fick öppna paket. Sen åkte Henrik till jobbet och jag och Lucas gick till affären för att handla inför kalaset senare på eftermiddagen. Vid 10.15 hade vi en tid på BVC för ettårskontroll hos barnläkaren. Sen gick vi hem och bakade jordgubbstårta. Moster Nina kom lite innan alla gästerna och hjälpte mig att göra iordning inför kalaset. Hon hade med sig en massa vaniljbullar som hon bakat. Tack stumpan! Vid 15 kom de första gästerna, och sen var det fullt ös ända till klockan 19. Det är så kul att se när Lucas försöker hänga med de lite större barnen och inte riktigt lyckas :) Men jag tror alla hade roligt. En massa fina presenter fick han också, och han var heeelt slut när kvällen kom och alla hade gått hem. En lyckad dag, rakt igenom. Tänk att det har gått ett helt år sedan han kom till världen, vår vackra lilla pojke...

image71


Möhippa!

Igår överraskade mina vänner mig ordentligt med en helt fantastiskt lyckad möhippa! Det var länge sen jag hade så kul!! Hela dagen och kvällen var jättekul och perfekt planerad :) Idag är jag en aning bakis ;) så jag orkar inte skriva så mycket nu... Vill bara tacka alla tjejerna för en härlig dag. Kram på er!

Vill ni se lite bilder? Kolla här!

Den blomstertid nu kommer...

Hade skolavslutning idag. Det är konstigt, det var länge sen man själv gick ut skolan, men ändå känns det alltid lika speciellt att sjunga den gamla psalmen... Den blomstertid nu kommer - och sen är det verkligen sommarlov!! Fast en annan jobbar ju tyvärr några dagar till, men utan elever kanske man får lite mer gjort ;)

Svensexa, frisyrfixardag och underbar middag

Yes, så är vi igång :) Henrik hade sin svensexa i lördags - en jättelyckad dag rakt igenom! Henrik var supernöjd :) Själv tillbringade jag dagen utan barn och utan karl, tillsammans med Kajsa. Vi var inne i stan och tittade på löshår, gick och åt "finlunch" på en uteservering, med öl och vin. Efteråt gick vi och kikade lite i affärer och sen åkte vi hem till henne och provade att sätta upp mitt hår inför bröllopet.

Idag var det nån som var lite lagom bakis, så vi tog det lungt på dagen. Sov länge, och sen åkte vi upp till mamma och pappa och badade i poolen i några timmar. Vid 16-tiden var vi bjudna hem till Linda, där hon och Per Martin hade lagat till delar av vår bröllopsmiddag. Såååå fantastiskt duktiga dom är... det var supergott allting. Detta kan bara inte gå fel :) Känns skönt. Allt börjar sakta men säkert falla på plats.

Som ett spjut!

Nu har vi fått hem vår nya fina bil :) Var på banken och gjorde upp om betalningen, och sen flyttade vi över bilbarnstolen direkt och tog en åktur. Enköping tur och retur. Tjohoooo vad den går.... som ett spjut! Värd varenda krona! Nu kan vi äntligen sitta säkert och bekvämt. Bilsemester i sommar kanske?!

Sommardag

Lucas vaknade tidigt imorse, redan 05.15 tyckte han att det var dags att gå upp. Jag tog första passet, fram till 06.45, sen avlöste Henrik mig och jag fick gå och sova igen. Gick upp vid 09.10 och tog det ganska lugnt. Solen sken redan då och vi satt ute på tomten och njöt av det vackra vädret.

Henrik tog en sväng till sopstationen och slängde en massa trädgårdsavfall, sen var det dags för lunch, och på eftermiddagen tog vi en cykeltur upp till Nina. Fick med mig en påse rabarber hem, tänkte jag skulle svänga till en liten paj imorgon kanske. Mums! En riktigt härlig sommardag har det varit. 

Efter middagen hällde vi upp vatten i Lucas badbalja, och så fick han bada ute på gräsmattan i kvällsolen. Jättemysigt var det, och det märktes att han också tyckte att det var härligt. Han älskar ju att bada lillkillen! Här är en bild...

image69



Nu ska jag gå och göra lite välling, det är snart sängdax för finingen. Sen blir det fotboll för hela slanten ;)
Ha en skön kväll allihopa!

Bildgoogla ditt namn :)

Jag testade att googla mitt förnamn - och det här är den första bilden som kom upp på namnet "Jenny":
image65

Tyckte det var lite kul, och fortsatte därför med killarnas namn också. Här är "Lucas":
image66

Gissa vem som kom upp på "Henrik"...
image67

Men roligast av alla var faktiskt du "Nina" :)
image68

Mysig fredag

Vi hade idrottsdag idag i skolan, och det blev verkligen en jätteskön dag! Eleverna var glada (för det mesta) och vädret var bra. Skönt att få vara utomhus en hel dag, och det på arbetstid! Men man blir lite trött av den friska luften... Fick avsluta arbetsveckan med att skriva på nytt kontrakt för höstterminen. Känns skönt, nu vet jag att jag har jobb ända till jul.

Igår köpte vi bil! En superfin Volkswagen Passat Variant 1.8T från 2004. Silvermetallic, glänsande och fin :) Känns bra. Lite nervöst är det att göra bilaffärer, och vi hade nog lite ont i magen båda två när vi åkte hem från Västerås igår, men nu känns det bra. På tisdag kommer säljaren hit och vi byter pengar mot bil...

image64
Såhär fin är den, vår nya pärla :)

RSS 2.0